dinsdag 13 april 2010

Gehakt uit het pannetje

Een recept van mijn moeder met een vleugje Jasmijn...

Ingredienten
500 gram gehakt
2 verschillend gekleurde paprika's
4 tomaten
2 rode uitjes
1 sneetje brood
een half kopje melk
8 beschuiten
2 eieren
gehaktkruiden
gemengde kruidjes
zout en peper
paneermeel
boter om in te vetten

Bereidingswijze
Scheur de boterham in stukjes en giet de melk erop. Verkruimel de beschuiten in een ander kommetje en roer de twee eieren erdoor. Laat beide bakjes even staan. Meng nu alles door het gehakt en voeg gehaktkruiden, zout en peper en andere kruidjes toe. Kneed het 5 minuten. Snijd alle groenten fijn. Alles mag door het gehakt gekneed worden. Als de bal te nat wordt kan je nog een extra beschuitje erdoor doen, maar zorg ervoor dat het ook weer niet te droog wordt. Doe de gehaktmassa in een ingevette ovenschaal en strooi bovenop paneermeel. Leg er hier en daar een klein klontje boter erop, zodat je een lekker korstje krijgt. Bak dit ongeveer 60 minuten in de oven. Dit is zowel koud als warm lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen