Ingredienten

2 aubergines grof gesneden
5 tomaten (lekker rijp en geurend) grof gesneden
1 rode ui in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
een handje verse peterselie
olijven (zwart of groen zonder pit)
kappertjes
oregano
kruidenazijn
olijfolie
zout/peper
Bereiding
Neem een grote pan (ik doe het in mijn braadpan), giet er een flinke scheut olijfolie in en zet hem op het vuur. Leg de stukken aubergine in de pan en strooi er wat oregano over. Roer even zodat de olie goed verdeeld wordt over de aubergine. Bak het geheel totdat de aubergine goudbruin kleurt. (Afhankelijk van de pan moet je de aubergine in porties bakken.) Voeg de uitjes, knoflook en de peterseliesteeltjes (klein knippen met een schaar) toe en laat dit aanfruiten. Als je het te droog vind mag je er nog wat extra olie bij doen. Besprenkel het geheel met azijn. Zorg ervoor dat je je duim vor de opening van de fles houd, anders kan je uitschieten. Laat dit verdampen. Zodra het boven de pan niet meer zo sterk naar azijn ruikt kan je de tomaten, olijven en kappertjes toevoegen. Voeg ook een half kopje water toe, zodat het lekker vochtig is. Draai het vuur lager en laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen. Proef of er naar jouw smaak zout en peper bij moet.
Bestrooi de caponata voor serveren met de grof gehakte peterselie en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten