donderdag 8 juli 2010

Voor de slimme huisvrouw

Overal zijn wel middeltjes voor te kopen: kalk- en vetverwijderaar, allesreiniger...En alles in overvloed. In de supermarkt is een heel pad vol met schoonmaakmiddelen en zelfs de drogist heeft deze manie overgenomen. Huishoudgeheimen van vroeger gaan verloren. Ik vind het belangrijk ze door te geven en hoe beter dan op je blog?

Tip nummer 1: Scherpe schaar
Het is een oude tip, maar ik merk in mijn omgeving dat mensen hem niet kennen. Vouw een vel aluminiumfolie een paar keer dubbel. Knip hier vervolgens met een schaar in...en de schaar is weer perfect scherp.

Tip nummer 2: Kalkaanslag
Er zijn heel veel tips om kalkaanslag tegen te gaan. Dit is nog gemakkelijker om de vieze aanslag in uw bad weg te halen. Dep een sponsje in koude karnemelk en schrob even flink de vieze randjes. Goed naspoelen met water en het bad blinkt u weer tegemoet!

Tip nummer 3: vieze geurtjes
Last van vieze geurtje in de koelkast? Leg er een halve ui in. Laat deze twee dagen zijn werk doen. De ui trekt de vieze geurtjes uit de lucht. Na twee dagen ruikt de koelkast weer fris (en niet naar ui zoals je misschien zou denken :))
p.s. een halve ui naast je bed bij eerste tekenen van verkoudheid doet ook wonderen. De ui wordt al eeuwen geprezen om zijn geneeskundige krachten. Een rede waarom dit in mediteraanse landen een zeer geliefd ingredient is. In Nederland is deze kennis een beetje verloren gegaan.

Tip nummer 4: Tijdelijke tweede koelkast
Met het warme zomerweer en al die mensen die heerlijk bij u voetbal komen kijken is het soms lastig om al het heerlijke eten koel te houden. De oplossing: leg een stuk of vier koelelementen bovenin de oven. Uw oven werkt dan prima als tijdelijke koelkast.

Heb je zelf ook tips: zet ze op je blog! En laat een reactie achter. Een linkje naar mijn blog vind ik altijd leuk natuurlijk...

1 opmerking: